Mi smo koristili pileće bubce i srca, a ako niste ljubitelji toga, ovo varivo uvek možete napraviti i od nekog drugog sitno seckanog mesa.

500 gr pilećih bubaca, srca i jetrica iseckanih ili ostavljenih ucelo – već prema ukusu
1 veza mladog luka – 5 strukova obično ide u vezu, secka se zajedno sa zelenim perima
1 manja kriška bundeve, oko 300 grama, očišćena od semena i kore i iseckana na kockice
250 gr smrznutog graška – narano, može i svež ako ga imate
ulje za dinstanje, začin za supu, so, mlevena crvena paprika, biber
300 gr skuvane palente ili kukuruznog griza

Na malo ulja izdinstajte prvo bubce i srca, zatim dodajte jetrice, iseckan mladi luk, bundevu i na kraju i grašak. Nalijte vodom da ogrezne i kuvajte sat vremena. Začinite. Ako voda ispari, dolivajte po potrebi. Za to vreme skuvajte palentu.

Pred kraj kuvanja variva, kad se već tečnost skoro izgubi, dodajte kašiku brašna razmućenu u malo hladne vode ili skrob da se varivo poveže i zgusne.

Servirajte u tanjiru prvo sloj palente a preko nje sipajte toplo varivo! Prijatno!

pileće iznutrice sa palentom