Potrebni sastojci za 10-12 kolačića iz kalupa:

Za testo:
2 vrhom pune kašike belog kukuruznog VEGA brašna
1 puna kašika mekog pšeničnog tip 400
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike ulja
1/2 kašikice praška za pecivo

Za filovanje:
kandirana kora narandže ili iz slatkog, malo soka od voća koje koristite, i orasi ili neko drugo voće po izboru.

Mikserom umutite jaja, ulja i šećer pa u to dodajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo, i sve lagano kašikom izmešajte.
Dobićete polu-tečno gusto testo koje kašikom sipate u kalupe do polovine.
Stavite da se peku u rernu ugrejanu na 220 stepeni i sačekajte tek toliko da počnu da rastu, bukvalno minut ili dva, pa ih izvadite iz rerne, u sredinu svakog kolačića sipajte kandirano voće ili voće iz slatkog i lomljeni orah ili neko drugo koštunjavo voće, pa opet vratite u rernu.
Smanjite temperaturu na 180 stepeni i ostavite da se lepo ispeku.
Gotove kolačiće prelijte sa malo soka od pomorandže, a ako koristite neko drugo voće onda sa sokom od tog voća.
Kad se malo prohlade izvadite iz kalupa i pospite prah šećerom. Prijatno!