500 gr ovsenog inegralnog brašna + 200 gr pšeničnog mekog tip 400
450 ml mlake vode
300 gr mladog neslanog kravljeg sira
2 kašikice šećera
2 kašikice soli
1 svež kvasac
1 jaje za premazivanje i susam za posipanje

Kvasac potopite u mlaku vodu i šećer i sačekajte da nadodje. U posudi za mešenje izmešajte dve vrste brašna, so, dodajte izmrvljen mladi sir, pa u to sipajte vodu i kvasac.
Umesite testo. Primetićete da je nešto teže i gušće od klasičnog testa koje pravite od belog pšeničnog brašna. Ostavite sve da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi. Neće narasti kao klasično kiselo testo, jer struktura integralnog brašna to ne dozvoljava, ali ćete svakako primetiti da je postalo “šupljikavo” i “sundjerasto”, a to je znak da treba da ga razvučete na radnoj podlozi i da modlom ili čašom vadite pogačice željene veličine.
Pogačice pre pečenja premažite umućenim jajetom, posolite i pospite susamom. Peku se na 200 stepeni 15-20 minuta, dok blago ne porumene. Prijatno !