Potrebni sastojci za 14-16 pogačica veličine dlana:

300 gr ječmenog VEGA brašna
100 gr pšeničnog integralnog VEGA brašna
50 gr mlevenog lana
1/2 kašikice praška za pecivo
1/2 kašikice sode bikarbone
1 kašikica soli
200 ml jogurta ili kefira
+
200 gr mlevenog slanog kikirikija – za završno umotavanje pogačica pred samo pečenje

Od sastojaka navedenih za izradu pogačica umesiti testo, pa ga ostaviti da odstoji 15-20 minuta na sobnoj temperaturi da dobije na gustini. Mokrim rukama vaditi komade testa, oblikovati u loptice i uvaljati ih u mleveni kikiriki. Slagati na tepsiju obloženu pek-papirom i malo odgore pritisnuti kašikom da se spljošte i dobiju oblik pločice. Nožem napraviti šare. Peči u rerni ugrejanoj na 200 stepeni 20-25 minuta. Poslužiti uz svežu sezonsku salatu 🙂