Recept i fotografiju ovog interesantnog kolača od kukuruznog griza poslala nam je Snežana Knežević koja na FB vodi stranicu “Sneško domaćica”. Mere su date u čašama zapremine 250 ml.

Potrebni sastojci:

– 4 jaja
– pola čaše žutog šećera od trske
– 1 čaša kefira
– 1 čaša KUKURUZNO BELO INTEGRALNO BRAŠNO
– 1 kesica praška za pecivo
– pola čaše mlevenih oraha
– pola čaše ulja
– 1 + 1 čaša suvog groždja
– 1 kašika tečne vanile
– 1 čaša džema od kajsije
– 2 štangle crne čokolade za kuvanje

Priprema:

U činiju izlomite jaja, dodajte žuti šećer, tečnu vanilu, kefir i ulje i sve umutite žicom da se dobije gusta masa.
Dodajte u to: brašno, orahe, 1 čašu suvog groždja, prašak za pecivo i sve sjedinite u glatku smesu.
Sipajte smesu u silikonski kalup 25×25, pospite ostatkom suvog groždja i pecite na 180 stepeni.
Kada kolač porumeni i odvoji se od ivica kalupa izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Namažite kolač džemom od kajsija i pospite rendanom čokoladom za kuvanje.
Secite na kocke i poslužite. Prijatno!