INTEGRALNI HLEB SA ORASIMA

400 gr pšeničnog VEGA integralnog pšeničnog brašna
100 gr mlevenog semena lana
100 gr seckanih oraha
100 gr ječmenog VEGA brašna
1 svež kvasac (40 gr) rastopljen u 100 ml tople vode sa kašikicom šećera
300 ml tople vode
2 kašikice soli
obično pšeniično brašno meko – za posipanje pre pečenja

Pomešajte sve vrste brašna, seckane orahe i mleveni lan, dodajte so, pa izmešajte da se ravnomerno rasporedi.
U to dodajte rastopljen kvasac i vodu u kojoj je radio pa dodajte i preostalu vodu.
Umesite testo. Biće gusto, teško i kompaktno.
Neće narasti kao klasično kiselo testo od belog brašna ali ga ipak ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pola sata, da nabubri i dobije na masi.
Mokrim rukama izvadite testo iz posude, podelite na 4 dela i od svakog oblikujte loptu. Bogato ih pospite belim brašnom i zasecite na par mesta nožem.
Rernu ugrejte na 200 stepeni i pecite hlebiće 30 minuta.
Sa pečenih hlebića istresite višak brašna i ostavite da se prohlade, a zatim secite kao hleb.