KROASANI od integralnog pšeničnog brašna

Za testo:
300 gr pšeničnog brašna tip 400
300 gr pšeničnog VEGA integralnog brašna
300 ml mlakog mleka
3 jaja – 2 u testo + jedno za premazivanje
1 kocka kvasca (40 gr)
1 kašikica soli u brašno
1 kašikica šećera za mleko

Za premazivanje izmedju slojeva:
100 gr putera – maslaca

Priprema:
Pomešajte obe vrste brašna i so.
U mleku i šećeru ostavite da nadodje kvasac. Onda u mešavinu brašna dodajte nadošao kvasac sa mlekom i jaja i zamesite testo.
Ostavite testo da odstoji sat vremena na sobnoj tempeaturi.
Premesite ga zatim, izručite na sto i nožem podelite na 6 jednakih delova. Od svakog dela oklagijom razvucite kružnicu veličine gramofonske ploče.
Sad sledi redjanje “ploča” jedna na drugu, a izmedju svake rendate puter.
Kad su poslagane na gomilu, polako oklagijom rastanjite sve u jednu veeeeeliku kružnicu. Isecite unakrsno na trougliće.
Vrh svakog trougla od testa nožem zasecite na dva mesta da biste prilikom motanja dobili „šare“.
Punjenej odaberite sami, a mogu biti i prazni
Poslažite ih na tepsiju, premažite jajetom, pospite susamom.
Peku se na 200 – 220 stepeni 15-20 minuta.