KUKURUZNI KOLAČ SA POMORANDŽOM I SUVIM ŠLJIVAMA

(mali kalup dužine 30 širine 8 cm)

Potrebni sastojci:

3 jaja
5 kašika šećera
3 vrhom pune kašike belog kukuruznog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 vanilin šećer
6 manjih pomorandži
5-6 seckanih sitno suvih šljiva

Priprema:

Prvo pripremite pomorandže: Iscedite sok i ostavite ga u posebnoj posudi. Polovinu kora (ostatak bacite) očistite od unutrašnjih opni i dela belog mesa, naseckajte sitno i kuvajte u malo vode 30 minuta. Prospite vodu pa sipajte novu i kuvajte još 30 minuta.
Ocedjenu koru pomorandže pospite sa malo kukuruznog brašna da upije višak tečnosti. Protresite da višak brašna otpadne.
Mikserom penasto umutiti jaja i šećer. Dodati vanilin šećer, kukuruzno belo brašno i prašak za pecivo pa sve lepo izmešati varjačom. Sipati u to pripremljenu koru pomorandže i sitno iseckane suve šljive.
U kalup obložen pek-papirom izliti smesu, peći na 200 stepeni 30 minuta. Gotov kolač preliti sokom od pomorandže i ostaviti da se sok upije i kolač prohladi.
Ohladjen kolač posuti prah šećerom i seći za posluženje.