4 kašike belog kukuruznog integralnog brašna

4 kašike kukuruznog griza

6 kašika pšeničnog brašna, meko, tip 400

1 prašak za pecivo (5 gr)

1/2 kašikice sode bikarbone

1 jaje

oko 400 ml mleka, ali ćete u toku mešenja dodati još malo, to morate odrediti sami, jer griz i integralno brašno upiju puno tečnosti pa da testo ne bude pretvrdo

1 kašikica soli

2 kašike semena lana

Sve suve sastojke pomešajte u činiji za mešenje, dodajte jaje i polako dodajte mleko neprekidno mešajući testo.

Kad sve izmešate, smesa treba da ima gustinu paste, da ne bude ni tvrda kao plastelin a ni meka kao klasično dizano testo.

Najbolje je da ostavite sve tako umešano par minuta da odstoji, a onda mokrom supenom kašikom vadite i oblikujte pogačice.

Svaku pogačicu malo spljoštite pa uvaljajte u kukuruzno belo brašno, nožem izrežite šare.

Peku se oko 15-20 minuta na 200 stepeni. Odlična zamena za hleb uz sve vrste kuvanih jela!