4 kašike belog kukuruznog integralnog brašna
4 kašike kukuruznog griza
6 kašika pšeničnog brašna, meko, tip 400
1 prašak za pecivo (5 gr)
1/2 kašikice sode bikarbone
1 jaje
oko 400 ml mleka, ali ćete u toku mešenja dodati još malo, to morate odrediti sami, jer griz i integralno brašno upiju puno tečnosti pa da testo ne bude pretvrdo
1 kašikica soli
2 kašike semena lana
Sve suve sastojke pomešajte u činiji za mešenje, dodajte jaje i polako dodajte mleko neprekidno mešajući testo.
Kad sve izmešate, smesa treba da ima gustinu paste, da ne bude ni tvrda kao plastelin a ni meka kao klasično dizano testo.
Najbolje je da ostavite sve tako umešano par minuta da odstoji, a onda mokrom supenom kašikom vadite i oblikujte pogačice.
Svaku pogačicu malo spljoštite pa uvaljajte u kukuruzno belo brašno, nožem izrežite šare.
Peku se oko 15-20 minuta na 200 stepeni. Odlična zamena za hleb uz sve vrste kuvanih jela!