Recept i fotografije za ovaj divan recept poslala nam je Dragana Jocić. 

Potrebno je:

3 jaja,

1 čaša jogurta od 2 dl,

4 kašike ulja,

1 prašak za pecivo,

1 kašikica soli,

1 kašika susama,

1 kašika lana,

4 kašike kukuruznog VEGA griza,

5-6 kašika heljdinog VEGA brašna,

2 kašike ajvara,

200 gr sitnog sira i

jedna mala šoljica kisele vode

Priprema:

Izmutiti 3 jajeta, u to dodati ulje, jogurt, susam, lan, so, kukuruzni griz, ajvar, heljdino brašno, kiselu vodu i sir. Promešati i sipati u kalup, ili još je lepše ako imate kalup sa modlama u obliku srca, tako da svako srce bude gotovo parče. Kalup prethodno treba podmazati malo. Peći na 200 stepeni u zavisnosti od rerne potrebno je od 15-20 minuta da bude gotovo.
projice sa ajvarom