Za pitu:

200 gr sitnog slanog sira

2 kašike kisele pavlake

3 jaja

3 kašike heljdinog VEGA brašna

2 kašike kukuruznog griza

3 kašike ulja

1/2 kašikice praška za pecivo

1/2 kašikice soli

susam za posipanje

Pomešajte sve sastojke (sem susama) pa izlijte u tepsiju dimenzija 30 x 30 cm, pospite susamom i stavite da se peče na 220 stepeni 20 minuta.

Za to vreme u činiji pomešajte 2 jaja i 3 kašike ajvara. Izvadite pitu iz rerne, premažite pitu mešavinom jaja i ajvara i vratite u rernu da se zapeče, 5 minuta je dovoljno.

Pečenu pitu ostavite da se ohladi, pa isecite na parčad i poslužite uz šolju kiselog mleka. Prijatno!

pita od sira i ajvara sa heljdom 23 pita od sira i ajvara sa heljdom pita od sira i ajvara sa heljdom 2