Idealno hladno posluženje za sva vaša slavlja !

Za koru:

(peče se 1 kora veličine tepsije za rernu)

1 paket smrznute mešavine povrća (grašak, kukuruz i šargarepa) 450 gr obareno i procedjeno

3 jaja

5 kašika heljdinog brašna

3 kašike kisele pavlake

2 kašike ulja

1 kašikica soli

1/2 praška za pecivo

Tepsiju obložite pek papirom pa po njemu rasporedite obareno povrće.

Povrće prelijte mešavinom svih ostalih sastojaka, malo protresite tepsiju da se ravnomerno rasporedi od ivice do ivice i stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni da se kora ispeče.

Dovoljno je da blago promeni boju, 5-10 minuta i gotova je. Podelite je nožem na 3 jednaka dela, ostavite da se sasvim ohladi a zatim filujete.

Za filovanje vam je potrebno:

250 gr sitno seckane šunkarice ili pilećih prsa

500 ml kisele pavlake

1 kuvano jaje

malo rendanog sira trapista

70 ml majoneza

Filujete na sledeći način:

Na tanjir za serviranje stavite prvu koru, premažete pavlakom i pospete šunkaricom.

Stavite odgore drugu koru i ponovite postupak.

Treća kora ide za kraj i nju premažete kiselom pavlakom, ivice i obod torte takodje,  a zatim ukrasite odgore rendanim jajetom i rendanim trapistom i sve pospete mlazom majoneza. Prijatno!

slana heljda torta DSC07107 DSC07106