Idealno hladno posluženje za sva vaša slavlja !
Za koru:
(peče se 1 kora veličine tepsije za rernu)
1 paket smrznute mešavine povrća (grašak, kukuruz i šargarepa) 450 gr obareno i procedjeno
3 jaja
5 kašika heljdinog brašna
3 kašike kisele pavlake
2 kašike ulja
1 kašikica soli
1/2 praška za pecivo
Tepsiju obložite pek papirom pa po njemu rasporedite obareno povrće.
Povrće prelijte mešavinom svih ostalih sastojaka, malo protresite tepsiju da se ravnomerno rasporedi od ivice do ivice i stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni da se kora ispeče.
Dovoljno je da blago promeni boju, 5-10 minuta i gotova je. Podelite je nožem na 3 jednaka dela, ostavite da se sasvim ohladi a zatim filujete.
Za filovanje vam je potrebno:
250 gr sitno seckane šunkarice ili pilećih prsa
500 ml kisele pavlake
1 kuvano jaje
malo rendanog sira trapista
70 ml majoneza
Filujete na sledeći način:
Na tanjir za serviranje stavite prvu koru, premažete pavlakom i pospete šunkaricom.
Stavite odgore drugu koru i ponovite postupak.
Treća kora ide za kraj i nju premažete kiselom pavlakom, ivice i obod torte takodje, a zatim ukrasite odgore rendanim jajetom i rendanim trapistom i sve pospete mlazom majoneza. Prijatno!