Od kukuruznog belog i žutog brašna ne morate uvek praviti proju, koja je uistinu odlična, ali ponekad malo promenite barem oblik u kojem je pečete i već je utisak drugačiji. Ove kukuruzne pogačice su prebogate kajmakom i mladim neslanim sirom i to ih čini mekanim i sutradan!

Za  12-14 pogačica veličine dlana potrebno vam je:

3 kašike belog VEGA kukuruznog brašna

3 kašike žutog kukuruznog brašna

1 kašika kukuruznog griza (palenta)

1/2 kašikice sode bikarbone

1/2 kašikice praška za pecivo

1 kašikica soli

200 gr mladog neslanog sira

200 gr kajmaka

2 jaja

jogurt – ako zatreba, u zavisnosti od mekoće kajmaka koji korsistite.

Sve sastojke sjedinite i izmešajte dobro dok ne dobijete ujednačenu gustu masu. Ako je kajmak nešto stariji i sadrži manje vode, dodajte jogurt u testo da bi ga mogli zamesiti.

Ostavite umešano testo da odstoji pola sata da brašno upije tečnost i nabubri.

Nakon pola sata trebalo bi da bude taman toliko gusto da možete mokrim rukama da vadite kuglice i oblikujete pogačice.

Odgore ih možete posuti semenkama susama i zaseći nožem da dobiju reljefast izgled.

Peku se u tepsiji obloženoj pek-papirom, rerna zagrejana na 200 stepeni 15-20 minuta.

Prijatno!

kukuruzne-pogacice-sa-mladim-sirom-i-kajmakom