Ovo je recept za klasični hleb od integralnog pšeničnog brašna, koji je samo malo obogaćen origanom i na taj način je poprimio onaj aromatični ukus i miris mediterana! Idealan za tople sendviče 🙂

500 gr integralnog pšeničnog brašna
300 gr pšeničnog mekog brašna tip 400
1 svež kvasac (40 gr)
400 ml mlake vode (po potrebi možete dodati i više ako osetite da treba u toku mešenja)
1 kašikica šećera
2 kašikice soli
1 kašika origana

Od navedenih sastojaka umesite testo, naravno, prvo pustite kvasac u vodi sa šećerom da se otopi i nadodje, a onda sve sjedinite sa dve vrste brašna. U toku mešenja dodajte i origano i mesite da se sve lepo sjedini. Testo ostavite na sobnoj temperaturi da nadodje , neka stoji čitav sat, može i duže, pa ga onda premesite i stavite u tepsiju obloženu pek-papirom.
I u tepsiji neka testo stoji još sat vremena, da ponovo počne da raste. Zatim ga stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni i pecite narednih 40 minuta, ili ako ste ga stavili u nešto veću tepsiju da bude tanji, može i kraće. Proverite ipak čačkalicom pre nego rernu ugasite.
Hleb sa origanom je idealan za pripremu toplih sendviča, brusketa i krutona.
Prijatno!