VEGA HRONO HLEB – obavezno probajte, savršen je!

3 kašike raženog brašna
3 kašike ovsenog brašna
3 kašike heljdinog brašna
3 kašike ječmenog brašna
1 kašika mlevenog semena lana
1/2 kašikice sode bikarbone
1/2 kašikice praška za pecivo
1 kašikica soli
400 ml kiselog mleka

U posudi za mešenje izmešajte sve suve sastojke.
Polako dodajte kiselo mleko i mešajte da se masa ujednači.
Dobićete žitku masu koja će kad odstoji dobiti na gustini.
U kalup obložen pek-papirom izlijte smesu i ostavite da odstoji 15-tak minuta na sobnoj temperaturi.
Zagrejte rernu na 180-200 stepeni i pecite hleb narednih 30-40 minuta.
Pečen hleb izvadite iz kalupa, pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.