Za 16 kifli potrebno vam je:

400 gr brašna tip 500

1/2 svežeg kvasca (20 gr)

200 ml vode

50 ml ulja

1 kašikica soli

1 kašikica šećera

2 kašike zrna maka (nemleveni mak)

brašno za posipanje i rad

U mlaku vodu i šećer izmrvite kvasac i sačekajte da zapeni. Zatim zajedno sa brašnom, uljem , makom i soli umesite testo. Meko, gipko, vazdušasto testo, ostavite da raste… pola sata pa ga premesite… pa opet pola sata pa ga opet premesite…

Zatim ga izručite na brašnom posutu podlogu i razvucite u krug. Unakrsnim sečenjem dobićete 16 trougova od kojih umotate kifle.

Umotane kifle poslažite na tepsiju obloženu pek papirom i ostavite da stoje još ceo sat na sobnoj temperaturi, a zatim ih ispecite u rerni ugrejanoj na 220 stepeni. 15 minuta pečenja je obično sasvim dovoljno!

Dobićete meke i vazdušaste kifle prošarane zrnima maka , izuzetno su meke i nakon par dana ! Prijatno!

DSC08274 DSC08272 DSC08273