Ako imate kalup u obliku srca onda je ovo pun pogodak! U svakom slučaju, klasični okrugli kalup će odgovarati 🙂

500 gr integralnog pšeničnog VEGA brašna

200 gr ražanog VEGA brašna

1/2  kesice praška za pecivo

1/2 kašikice soda bikarbone

1 kašikica soli

2 kašike semena lana mlevenog

2 kašike suncokretovog semena

2 kašike semenki bundeve (golice)

300 ml jogurta ili kefira

100 ml kisele vode

2 kašike maslinovog ulja

1 jaje

Sve navedene sastojke pomešajte da dobijete gustu lepljivu smesu. Testo treba da bude gusto ali ne tvrdo, zato ako vam zatreba još tečnosti dodajte kisele vode. Izlijte masu u kalup posut brašnom ili obložen pek papirom i stavite da se peče u rernu ugrejanu na 180-200 stepeni. Trebaće oko 40 minuta da se hleb sasvim ispeče. Vruć i tek pečen hleb izvadite iz kalupa, umotajte u suvu krpu i ostavite da se ohladi. Prijatno!

12921105_10208061483402463_1783795505_n 12921137_10208061484882500_1568295692_n