Integralni pica-hlepčići iz ruku Adilje Hodža iz Subotice!

Potrebno je:

200 g ječmenog integralnog brašna
200 g običnog belog brašna
5-6 kašika mekinja
1 dl maslinovog ulja
2 dl mlake vode
1/2 kockice sirovog kvasca
1 kašičica soli

Nadev:

1 šolja soka od paradajza
malo origana
nekoliko kiselih krastavčića
100 g sira, koji volite

Priprema:

Sve tri vrste brašna pomešati, dodati kašičicu soli i ulje. U mlaku vodu rastopite kvasac i kašičicu šećera i sipajte u brašno. Zamesite testo i ostavite oko sat vremena na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Testo opodelite na 8 loptica.

Svaku lopticu rastanjite oglagijom na veličinu malo veću od tacnice za kafu. Okolo uvijte testo tako da dobijete malo udubljenje.

Poređajte hlepčiće u tepsiju koju ste predhodno namazali uljem.

Svaki hlepčić premažite sokom od paradajza, pospite origana, seckanih kiselih krastavčića, sira ili još nešto po svojoj želji.

Stavite u rernu da se peče na temperaturi od 250 stepeni oko 20 minuta ili dok blago ne porumene.

Pečene hlepčiće izvadite iz rerne, pokrijte kuhinjskom krpom da omekšaju i poslužite.

12963396_486863361512841_1907323139679045461_n