Rezanci za tepsiju djuvečaru (jelo za 4 osobe):

3 jaja

300 gr heljdinog brašna

100 gr pšeničnog brašna

so

topla voda po potrebi

Od navedenih sastojaka umesite testo, umotajte ga u najlon i ostavite da odstoji sat vremena.

Na mašinici za rezance istanjite testo u široke trake, pa ih cepkajte ili seckajte i skuvajte u blago posoljenoj vodi. Ocedite ih i poslažite na dno tepsije djuvečare. Pospite sa malo ulja i promešajte.

Preliv od mlevenog mesa:

300 gr mlevenog mesa

origano

kečap (oko 150 ml)

so, biber, mlevena crvena paprika, lovorov list

2 crna luka

Izdinstajte sino iseckan crni luk na malo ulja, dodajte meso i začine pa sve zajedno propržite dok meso ne promeni boju a luk omekša. Prelijte kečapom i kuvajte još par minuta.

Preko pripremljenih rezanaca prelijte preliv od mlevenog mesa i odgore bogato pospite rendanim kačkavaljem (trebaće vam oko 150 gr).

Pecite u rerni na 200 stepeni narednih 20 minuta do pola sata da se sir otopi i uhvati blaga korica.

REZANCI OD HELJDE REZANCI rezanci od heljde sa mlevenim mesom i sirom